Egyre nagyobb probléma a lógás E-mail
Összesen 20,9 milliárd fontba kerülnek a brit cégeknek a betegség miatt elmulasztott munkanapok évente, amiből 3,5 milliárdot tesz ki a lógás. Egy friss tanulmány szerint évente 480 millió munkanap esik ki a termelésből hiányzás miatt.

A betegszabadságok száma gyors mértékben növekszik, 2002 óta megduplázódott. Akkor még átlagosan évente 8 munkanapot hagytak ki rosszullétre hivatkozva a dolgozók, ez mára 16-ra növekedett.

Ez a cégeknek kétszeresen is bevételkiesést jelent, egyrészt fizetni kell a hiányzók bérét is, másrészt a termelés is csökken - írja az Online Recruitment.

A brit Peninsula 755 ezer fontot áldozott egy a dolgozók tevékenységét Nagy Testvérként figyelemmel kísérő alkalmazás, a Peninsula BusinessWise kidolgozására, melynek célja, hogy bizonyos gyanús viselkedésmintákat felismerjen. A munkaadók sokszor annyira elfoglaltak, hogy nem ismerik alkalmazottjaik munkaritmusát, beosztását, ezért a szoftver kíséri figyelemmel a dolgozók munkahelyen töltött idejét, és hogy az alatt mit csinálnak. A megoldást már néhány társaságnál kipróbálták, s az illetékesek elmondása szerint egyelőre úgy tűnik, valóban segít a lógások visszaszorításában.
forrás: http://www.mfor.hu/cikkek/38021.html

 
KKTT Munkaidő mérés © 2011 •        www.munkaidő.hu    www.időgazdálkodás.hu    www.kktt.hu    www.kktt.eu     www.munkanapló.hu